Autoritățile au cedat: Credincioșilor le este permis accesul la moaștele Sf. Parascheva fără buletin3Foto© libertatea.ro

Autoritățile au cedat: Credincioșilor le este permis accesul la moaștele Sf. Parascheva fără buletin

, 5 știri, 145 vizualizări

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă miercuri seara, în jurul orei 22:00, în Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Pe parcursul zilei de sărbătoare, sfintele rămășițe au fost așezate într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei.

"Apreciem că prin modul cum a fost gestionată situația de către forțele de ordine s-a evitat o escaladare a violenței care ar fi pus într-un con de umbră această mare sărbătoare religioasă creștină. Toate măsurile luate azi (miercuri – n.r.) și în zilele premergătoare pelerinajului au avut ca unic scop prevenirea răspândirii virusului.

Mulțumim tuturor pelerinilor care au respectat măsurile de protecție sanitară, dar nu puteam rămâne pasivi față de cei care puneau în pericol siguranța celorlalte persoane prezente", a declarat Alexandru Mormenchi, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.