Avertismentul numărului 2 din NATO. Geoană: Trebuie să ne pregătim pentru încă cel puțin câțiva ani de o relație tensionată cu Rusia2Foto© stirileprotv.ro

Avertismentul numărului 2 din NATO. Geoană: Trebuie să ne pregătim pentru încă cel puțin câțiva ani de o relație tensionată cu Rusia

, 7 știri, 65 vizualizări

În contextul alegerilor prezidențiale din Rusia, care se desfășoară în perioada 15 - 17 martie, Mircea Geoană a fost întrebat ce înseamnă câștigarea unui nou mandat de către Vladimir Putin.

"Dacă cineva crede că aceste alegeri sunt alegeri într-o lume democratică, este evident că nu este cazul. Este continuarea acestui regim politic la Moscova și, din păcate, nu vedem o schimbare de abordare nici în Ucraina, nici față de Occident, nici față de NATO.

Așa că trebuie să ne pregătim pentru încă câțiva ani de zile cel puțin pentru o relație tensionată, NATO își face datoria, ne protejăm teritoriul și aliații, ne luăm măsuri în consecință. O Rusie mai agresivă înseamnă un NATO mai pregătit să descurajeze această agresivitate", a declarat Mircea Geoană.