Avocatul Poporului, despre derapajul primarului din Târgu Mureș: Greșește profund, dreptul la alocație e al copilului, nu al părinților3Foto© libertatea.ro

Avocatul Poporului, despre derapajul primarului din Târgu Mureș: Greșește profund, dreptul la alocație e al copilului, nu al părinților

, 7 știri, 25 vizualizări

„Am văzut că imediat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat și cred că asta e ceea ce trebuia făcut, pentru că deocamdată suntem la nivelul doar al unei declarații, nu poate, nu are cum nici autoritatea locală să ia vreo altă măsură, (…) e o declarație nefericită – e prea puțin spus, pentru că nu așa se face o politică de planificare familială, prin astfel de vorbe.

Copii faci indiferent de ce spune sau nu primarul sau o autoritate. Dânsul lega acordarea alocațiilor, deci beneficiile, de îndeplinirea unor criterii. Îmi pare rău să-i spun, dar aici cred că greșește profund, dreptul la alocație e al copilului, nu al părinților copilului. Vom vedea ce va decide CNCD”, a spus Weber.

Renate Weber a declarat că nu s-a sesizat în acest caz fiindcă este vorba doar de o declarație, însă va continua să discute pe tema asta, pentru că o asemenea „declarație produce rău”.