Călin Popescu Tăriceanu: Se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei2Foto© cotidianul.ro

Călin Popescu Tăriceanu: Se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei

, 8 știri, 15 vizualizări

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu afirmă că începe să apară o nouă cortină între țările din Vestul și Estul Europei, referindu-se la cazul lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar. Tăriceanu îl îndeamnă pe Klaus Iohannis „să pună piciorul în prag” și să susțină România.

„Ioan Mircea Pașcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca și pe Kadri Simson, propunerea Estoniei.

Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaș scandal de corupție, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni. Opoziția îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenția. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era „prea scurtă” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker.