Campionatul național de baschet a fost înghețat fără acordarea titlurilor de campioană© libertatea.ro

Campionatul național de baschet a fost înghețat fără acordarea titlurilor de campioană

, 4 știri, 12 vizualizări

Sporturile de echipă au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19, iar în România multe au pus capăt întrecerilor fără o concluzie. Pe această listă s-a înscris de marți și baschetul. După mai multe consultări s-a hotărât ca actualul sezon competițional să fie anulat fără a desemna campioanele.

Participarea în cupele europene se va face conform clasamentului din momentul întreruperii. Decizia va intra în vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF și Liga I posibilitatea de a-și rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice.

În Liga Națională masculină, ultimul meci s-a jucat pe 9 martie, iar în clasament conducea U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, 33 de puncte, urmată de CSM Oradea, tot cu 33 de puncte, și de BC CSU Sibiu, cu 31 de puncte. La feminin, ultimul meci disputat a fost pe 8 martie, iar podiumul era ocupat de CS Sepsi SIC Sf Gheorghe, 27 puncte, CS Municipal Satu Mare, 24 puncte, și FCC Baschet Arad, 23 puncte.