Căpitanul Sir Tom Moore, a murit la 100 de ani după ce a fost confirmat pozitiv cu Covid-198Foto1Video© a1.ro

Căpitanul Sir Tom Moore, a murit la 100 de ani după ce a fost confirmat pozitiv cu Covid-19

, 10 știri, 64 vizualizări

Fiicele sale, Hannah și Lucy, au confirmat moartea lui Moore într-o declarație: „Cu mare tristețe anunțăm moartea dragului nostru tată, căpitanul Sir Tom Moore. Suntem atât de recunoscători că am fost alături de el în ultimele ore ale vieții sale; Hannah, Benjie și Georgia lângă noptiera lui și Lucy pe FaceTime", potrivit theguardian.

Au stat la căpătâiul tatălui lor și au încercat să transforme ultimele clipe ale vieții veteranului în momente minunate: „Am petrecut ore întregi discutând cu el, amintindu-ne de copilăria noastră și despre minunata noastră mamă. Am împărțit râsete și lacrimi. În ultimul an din viață a întinerit și a experimentat lucruri la care doar visase vreodată. Afost un tată și un bunic incredibili și va rămâne viu în inimile noastre pentru totdeauna".

Născut în Keighley, West Yorkshire, în aprilie 1920, Moore a terminat ucenicia ca inginer civil după finalizarea școlii și apoi a intrat în armată. În 1940, a fost selectat pentru pregătirea ofițerilor și a ajuns la gradul de căpitan, fiind ulterior în al nouălea batalion al Regimentului Ducelui de Wellington din India.