Cât se dă șpagă pentru a grăbi adoptarea unui copil. Un angajat de la Protecția Copilului a fost reținut3Foto© observatornews.ro

Cât se dă șpagă pentru a grăbi adoptarea unui copil. Un angajat de la Protecția Copilului a fost reținut

, 5 știri, 24 vizualizări

Un angajat de la Protecția Copilului a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influență. Bărbatul ar fi luat o șpagă de 4.500 de euro pentru a grăbi adoptarea unui minor.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, angajat al DGASPC Dolj.

„Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au desfășurat, ieri, activități procedurale pentru administrarea probatoriului fața de inculpat, angajat al DGASPC Dolj, care a pretins și primit, în perioada noiembrie - decembrie 2023, suma de 4500 euro pentru a-și trafica pretinsa influență pe lângă colegi din instituția la care este angajat, în legătură cu urgentarea procedurii de adopție a unui minor”, a transmis, joi, Direcția Generală Anticorupție.

De asemenea, s-a dispus sechestrul asigurător asupra sumei de 4.500 euro obținută prin modalitatea menționată, notează Gazeta de Sud.