Ce-a văzut Adrian Năstase la ceremonia de la Ateneu?

Ce-a văzut Adrian Năstase la ceremonia de la Ateneu?5Foto© stirileprotv.ro

Ce-a văzut Adrian Năstase la ceremonia de la Ateneu?

, 10 știri, 101 vizualizări

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blogul său ceremonia care a avut loc joi seară la Ateneu, la care a fost prezent, dar și protestul pro Europa, care a avut loc lângă Ateneu. În opinia sa, „au fost salvate aparențele” prin participarea președintelui Iohannis, discursurile oficialilor români au fost „corecte, echilibrate”, ale președintelui Consiliului European Donald Tusk și președintelui PE Antonio Tajani „scrise cu suflet, emoționante”, iar al președintelui CE Jean Claude Juncker, ” fad, de cancelarie, fără touch”.

„Ieri a avut loc, la Ateneul Român, ceremonia oficială de lansare a Presedintiei României la Consiliul Uniunii Europene. Au participat, alături de oficialii de la Bruxelles si de cei români, diplomatii acreditati la Bucuresti, oameni de afaceri si jurnalisti. M-am bucurat că, cel putin, aparentele au fost salvate prin participarea presedintelui Johannis la această manifestare organizată de guvern.

Discursurile oficialilor români – corecte, echilibrate. Discursurile presedintilor Tusk si Tarjani – scrise cu suflet, emotionante. Discursul lui Juncker (obosit si plictisit) – fad, de cancelarie, fără „touch”. Am intâlnit multă lume – unii incă isi aduc aminte de contributia guvernului pe care l-am condus la realizarea aderării… M-am intretinut si cu unii dintre oficialii străini.

Noi vrem in UE, PSD vrea in Rusia". Poate că frigul generează unele dereglări de judecată. Din câte stiu, SUNTEM in UE. In Rusia nu avem cum să intrăm, chiar dacă am vrea. Formula lui Antonescu a fost conjuncturală. S-ar putea insa ca Dacian Ciolos, care i-a vizitat, sa le fi spus că PSD a fost determinant in ceea ce priveste aderarea la UE iar cei care vor să intre si chiar intră in Rusia sunt unii membri mai puternici ai UE, cu mari interese economice acolo.
Adrian Năstase,
Adrian Năstase, CULISE de la Ateneul Român. Impactul…
După discursuri, au fost prezentate două pelicule video. Una dintre ele evocă, emoționant, o Românie pe care îți dorești să o cunoști mai bine. Impresionantă prezentatoarea - o tânără de 10 ani
Adrian Năstase,
Adrian Năstase, despre protestatarii de la Ateneu: Poate că…