Cine a câștigat contractul pentru execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț2Foto© jurnalul.ro

Cine a câștigat contractul pentru execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

, 6 știri, 99 vizualizări

O asociere de trei companii controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a câștigat un nou contract, acum pentru construirea tronsonului 3 din Autostrada Unirii Târgu-Neamț – Târgu Mureș. Valoarea contractului este de 1,6 mld. lei fără TVA. Anunțul privind atribuirea contractului a fost făcut de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor.

„A fost desemnat astăzi câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureș- Târgu Neamț (Leghin- Târgu NeamțNeamțNeamț). Pentru finalizarea celor 29,91 km ai acestei secțiuni a #A8 (Autostrada Unirii) constructorul român desemnat are la dispoziție 30 de luni (6 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor) și suma de 1,56 de miliarde de (fără TVA) asigurați prin PNRR. Contractul va putea fi semnat după 10 zile dacă nu vor fi depuse contestații”, a scris el pe o rețea de socializare.

Pentru tronsonul în cauză, care face parte din A8, care ar urma să traverseze Carpații Orientali și să facă legătura între Transilvania și Moldova, au participat la licitație șase companii: patru din Turcia și două din România.