Cine este primul sportiv aflat în top 400 cei mai bogați oameni din SUA, cu o avere de peste 3 miliarde de dolari3Foto© businessmagazin.ro

Cine este primul sportiv aflat în top 400 cei mai bogați oameni din SUA, cu o avere de peste 3 miliarde de dolari

, 4 știri, 18 vizualizări

Potrivit jurnalistului Justin Birnbaum de la Forbes, "His Airness" Michael Jordan a devenit primul sportiv care intră în top 400 cele mai bogate persoane din SUA, pe lista Forbes. Baschetbalistul din Basketball Hall of Famer a ajuns în top datorită vânzării echipei Charlotte Hornets.

Această tranzacție i-a adus o avere estimată la aproximativ 3 miliarde de dolari.În timp ce Jordan este în continuare cel mai bine cunoscut pentru realizările sale din terenul de baschet, fiind de șase ori campion cu Chicago Bulls, cele mai mari realizări financiare ale sale au venit în afara terenului. Birnbaum a precizat că legendarul baschetbalist a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari (înainte de taxe) prin parteneriate cu Nike, Gatorade, McDonald's, Hanes și altele.

Această sumă este mult mai mare în comparație cu cele 93,9 milioane de dolari pe care le-a câștigat ca jucător, într-o perioadă în care salariile în NBA nu erau, în general, la fel de mari ca în prezent.