Cioloș, despre mutarea ambasadei la Ierusalim: România decide să aibă o poziție disonantă față de partenerii europeni© agerpres.ro

Cioloș, despre mutarea ambasadei la Ierusalim: România decide să aibă o poziție disonantă față de partenerii europeni

, 4 știri, 13 vizualizări

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, consideră că, prin anunțul premierului Dăncilă privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, România decide, fără nicio consultare prealabilă, să aibă o poziție disonantă față de partenerii europeni, chiar în momentul în care exercită președinția Consiliului UE.

"Ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România exercită în acest moment președinția Consiliului UE. Din această poziție, în dispreț față de politica externă comună a UE, România decide fără nicio consultare prealabilă să aibă o poziție disonantă față de partenerii europeni.

E o dovadă cât se poate de clară a ipocriziei din discursul PSD, care clamează o pseudo-independență față de interesele europene în beneficiul României, când, de fapt, acționează fără scrupule în favoarea unor interese private și necunoscute publicului românesc", a declarat Dacian Cioloș, potrivit unui comunicat transmis de formațiunea PLUS.