Ciprian Tătărușanu a semnat cu Abha Club, din Arabia Saudită4Foto© adevarul.ro

Ciprian Tătărușanu a semnat cu Abha Club, din Arabia Saudită

, 6 știri, 7 vizualizări

Ciprian Tătărușanu (37 de ani), unul dintre puținii jucători care ne reprezentau România în fotbalul adevărat, a ales banii arabilor, deși a avut oferte de la echipe din vestul Europei.

Rămas liber de contract după plecarea de la AC Milan, portarul a semnat deja angajamentul cu noul club Abha Club, echipă care evoluează în prima ligă din Arabia Saudită. E drept că valoarea fotbalului din Golf nu e cea din Europa, însă Ciprian Tătărușanu va avea de apărat șuturile unor staruri ca Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Karim Benzema sau N’Golo Kante (ambii Al Ittihad), alți fotbaliști care au acceptat să ridice nivelul sportului arab, contra unor sume amețitoare.

Fostul portar, retras din naționala României în 2020, va fi plătit regește de formația din Arabia Saudită, cu 1,8 milioane de euro pentru cei doi ani pe care îi va petrece la Abha Club. Chiar dacă suma se apropie, dar nu o depășește pe cea pe care o câștiga la AC Milan: 1,2 milioane de euro pe un sezon, românul se poate declara mulțumit. Asta pentru că, după încheierea contractului cu ”Diavolii roșii”, ”Tătă” a fost ofertat de Empoli, Torino și Lecce, însă sumele pe care acestea le puteau plăti erau mult mai mici.