Combinatul siderurgic Donalam investește peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din Călărași4Foto© puterea.ro

Combinatul siderurgic Donalam investește peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din Călărași

, 4 știri, 64 vizualizări

“AFV Beltrame Group, acționarul principal al companiei Donalam, unul dintre cei mai mari producători europeni de bare din oțel și oțeluri speciale, investește peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călărași. Noua tehnologie o va înlocui pe cea care datează din anii ’70-’80, și va contribui atât la reducerea cu până la 40% a emisiilor de carbon asociate producției cât și la creșterea competitivității barelor din oțel realizate în România”, a anunțat compania.

Investiția va fi realizată din fonduri proprii și este estimată a fi finalizată până în 2022.

Tehnologia disponibilă din cadrul laminorului va determina reducerea consumului de gaz cu până la 40% (circa 2,4 milioane mc/an); economii de energie termică de peste 27.300 MWh/an; economii de electricitate de peste 1.300 MWh/an; reducerea cantității de oțel pierdut în procesul de producție cu aproximativ 1.440 t / an.

Îmbunătățirile aduse performanței energetice și consumului de materie primă vor susține o scădere a emisiilor de CO 2 ale fabricii cu aproape 5.000 t/an.