Comisia de Monitorizare a APCE a admis solicitarea PNL de a fi sesizată Comisia de la Veneția4Foto© stirileprotv.ro

Comisia de Monitorizare a APCE a admis solicitarea PNL de a fi sesizată Comisia de la Veneția

, 10 știri, 34 vizualizări

"Noua sesizare a Comisiei de la Veneția trasează o linie roșie în atacul PSD-ALDE la independența Justiției, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacții extrem de dure ale partenerilor europeni. Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naționale și se vor face responsabili de sancțiunile pe care le va suporta România", afirmă Orban într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

El somează public Guvernul să oprească orice alt demers legislativ în domeniul Justiției sau în domeniul penal până când experții Comisiei de la Veneția vor finaliza analiza asupra modificărilor produse în cadrul legislativ din România.

Solicitarea PNL a fost susținută în plenul APCE de deputatul Ionuț Stroe.

"Felicit pe această cale delegația parlamentară a PNL în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care în susținerea acestui demers a obținut sprijinul partenerilor europeni", mai spune Orban.