Congresul american deschide oficial o anchetă pentru destituirea președintelui Joe Biden3Foto1Video© hotnews.ro

Congresul american deschide oficial o anchetă pentru destituirea președintelui Joe Biden

, 8 știri, 27 vizualizări

Motivată prin afacerile controversate ale fiului președintelui în străinătate, dar considerată complet nefondată de către democrați, această procedură nu are practic nicio șansă de reușită, dar s-ar putea transforma într-o bătaie de cap pentru Casa Albă înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, la care candidează Joe Biden.

De când fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a lansat ancheta în septembrie, trei comisii care au condus investigația au intervievat diverși oficiali din cadrul Departamentului de Justiție și al Serviciului Fiscal Intern, obținând în același timp o mulțime de documente și noi date bancare, inclusiv de la membrii familiei Biden.

Casa Albă a spus celor trei comisii ale Congresului, conduse de republicani, că citațiile lor sunt lipsite de legitimitate, în lipsa unui vot oficial al Camerei pentru a autoriza ancheta. Din această cauză, legislatorii republicani mai reticenți și mai moderați au început să se alăture eforturilor de investigație ale partidului lor. Așa se face că la votul de miercuri disciplina de partid a fost respectată: toți cei 221 de membri republicani ai Camerei au votat în favoarea deschiderii acestei proceduri de impeachment (punere sub acuzare în vederea destituirii).

aleg să-și piardă timpul cu o combinație politică nefondată
Joe Biden,
Congresul SUA a pornit destituirea și punerea sub acuzare a lui Joe…