CSM a cerut documente despre modificarile pe care Savonea le cere7Foto© wall-street.ro

CSM a cerut documente despre modificarile pe care Savonea le cere

, 35 știri, 15 vizualizări

Patru din cei cinci procurori din CSM anunță că i-au cerut șefei CSM documentația care a stat la baza propunerilor de modificare a Legii de funcționare a ANI. Lia Savonea ar fi fost una dintre beneficiarele modificărilor.

Având în vedere dezbaterile publice generate de inițiativa Consiliului Superior al Magistraturii de modificare a Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, Secția pentru procurori a anunțat luni că patru membri ai Secției au solicitat vineri președintelui Consiliului Superior al Magistraturii întreaga documentație care a stat la baza lucrării având acest obiect, "inclusiv actele în care s-au consemnat opiniile minoritare formulate în legătură cu modificările care au generat îngrijorare în rândul opiniei publice și al magistraților".

În comunicat se arată că o parte a membrilor Secției pentru procurori nu a participat la  ședința Comisiei nr.1 din 3 iulie 2019, dată în care au fost dezbătute aceste modificări, nefiind accesibilă nici ulterior forma care ar fi fost transmisă Comisiei juridice a Senatului României.