Cum pierd românii pierd 70 de miliarde € în 7 luni2Foto© money.ro

Cum pierd românii pierd 70 de miliarde € în 7 luni

, 7 știri, 76 vizualizări

Cum pierd românii pierd 70 de miliarde € în 7 luni. Este întrebarea la care vine cu un răspuns liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu. Acesta susține că de la preluarea guvernării de către PNL s-au pierdut „minim 70 de miliarde de euro”.

„Iohannis vindea țării iluzii de pe terenul de golf, dar în realitate, Orban și Cîțu îngropaseră economia. Ei s-au îmbogățit pe trei vieți, noi vom plăti trei generații! Românii plătesc cea mai mare factură a incompetenței din istoria modernă a acestui stat. Iată cât ne-a costat până azi proasta guvernare liberală:

18 miliarde de euro imprumuturi, ne îndatorăm cu 1000 euro/secundă; 2.5 miliarde de euro investiții străine dispărute; 2 miliarde euro minus în rezerva BNR în primele 2 luni de guvernare, pentru calmarea exploziei cursului valutar după declarațiile iresponsabile ale lui Cîțu; 12 miliarde euro deficit bugetar în perioada noiembrie 2019 – mai 2020; 57 miliarde euro pierderi la cifra de afaceri a companiilor locale, de la instituirea stării de urgență pâna azi.