Dacia va participa la raliul Paris-Dakar. La volan va fi multiplul campion la raliu Sebastian Loeb8Foto2Video© stirileprotv.ro

Dacia va participa la raliul Paris-Dakar. La volan va fi multiplul campion la raliu Sebastian Loeb

, 12 știri, 35 vizualizări

Marca Dacia a anunțat luni că va participa, în calitate de constructor, la ediția din 2025 a raliului Paris-Dakar cu un prototip care va funcționa pe bază de combustibili sintetici produși de gigantul saudit Aramco și la volanul căruia va fi multiplul campion la raliu Sebastien Loeb, transmit Reuters și AFP.

Sebastien Loeb și pilotul spaniol Cristina Gutierrez Herrero vor începe să concureze pentru Dacia în 2024, în fazele de teste pentru raliul Maroc. Cele două prototipuri, care vor fi pregătite de echipa ProDrive, ar urma să fie dezvăluite la începutul lui 2024, scrie Agerpres.

Cu Dacia, "planul este de a participa la campionatul de raliu 2025-2026, este important pentru a progresa", a precizat Sebastien Loeb, 49 de ani. "Este mentorul meu. Ne înțelegem foarte bine, acest lucru este important pentru a dezvolta mașina", a spus și Cristina Gutiérrez, 31 de ani, care a devenit prima femeie pilot din Spania care a terminat raliul Dakar în 2017.