Deținătoarea Ligii a părăsit competiția© onlinesport.ro

Deținătoarea Ligii a părăsit competiția

, 6 știri, 19 vizualizări

Dezamăgit, frustrat, enervat, Jürgen Klopp (52), acceptă cu greu această înfrângere. A dominat, și-a creat ocazii, dar tot a pierdut. „Nu înțeleg că, deși există mare calitate, Atlético are un asemenea fotbal. Ar putea avea un joc frumos, totuși, preferă un bloc retras important și contraatacuri”, a declarat managerul lui Liverpool despre echipa care a eliminat campioana Europei în „optimile” Ligii.

Klopp are dreptate. Atlético ar putea juca astfel. Însă nu ar mai fi Atlético, imaginea lui Diego Simeone, războinicul care se luptă cu toate marile puteri continentale în stilul său. Zid defensiv, așteptare și lovituri surprinzătoare. O strategie de război la care nu renunță niciodată. Și care, deși nu place multora, a dat rezultate, peste cele așteptate de fanii „colchoneros”. Miercuri seară, deși condusă cu 0-2 în prelungiri, echipa lui Cholo a răsturnat scorul uluitor chiar pe „Anfield”, câștigând cu 3-2 și calificându-se în "sferturi".

„A fost un meci care va intra în istorie, împotriva unui adversar extraordinar, unul dintre cei mai puternici pe care i-am înfruntat în opt ani la Madrid”, spune antrenorul argentinian. „Liverpool ne-a presat până în ultima clipă, dar noi ne-am agățat. Și nu am abandonat niciodată planul nostru”. Cuvintele sud-americanului după fiecare succes important: „Nu ne-am abandonat planul”. Pentru el, disciplina, respectarea tacticii sunt esențiale.