DIICOT a solicitat dosarul privind protestele din zece august2Foto© stirileprotv.ro

DIICOT a solicitat dosarul privind protestele din zece august

, 10 știri, 7 vizualizări

Procurorii DIICOT au solicitat, de la secția parchetelor militare, dosarul privind violențele de la protestul din 10 august 2018, pentru a analiza dacă există posibilitatea reunirii acestei cauze cu cea de la DIICOT în care este cercetată o presupusă lovitură de stat, a confirmat Felix Bănilă.

Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că procurorul de caz a cerut de la secția parchetelor militare a Parchetului General dosarul privind violențele din 10 august 2018. Dosarul a fost cerut pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se analiza dacă există posibilitatea ca această cauză să fie reunită cu dosarul de la DIICOT ce vizează cercetări privind o presupusă lovitură de stat.

La Secția parchetelor militare a fost deschis un dosar după violențele din 10 august 2018. La protestul din Piața Victoriei, la care au participat mii de oameni, au avut loc mai multe violențe ce s-au soldat cu zeci de răniți (protestatari și jandarmi). În acest dosar au fost puși sub acuzare Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, actualul și fostul șef al Jandarmeriei Române, conducerea Jandarmeriei București (Laurențiu Cazan), dar și Mihai Dan Chirică, secretar de stat în MAI. Faptele sunt complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.