Director ANPC: Sfaturi la cumpărarea cadourilor de Sfântul Valentin și Dragobete6Foto© romanialibera.ro

Director ANPC: Sfaturi la cumpărarea cadourilor de Sfântul Valentin și Dragobete

, 7 știri, 22 vizualizări

Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să achiziționeze produsele care se dăruiesc cu ocazia zilelor de „Sf. Valentin” și „Dragobete” numai din locuri autorizate și să citească cu atenție etichetele, pentru că există riscul să își pună sănătatea în pericol sau să cumpere produse contrafăcute.

„Sfătuiesc consumatorii să țină cont de următoarele recomandări: la cumpărarea diverselor sortimente de bomboane și ciocolată, care să nu le afecteze sănătatea, să aibă în vedere faptul că achiziționarea acestor produse se face numai din locuri autorizate. Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanți, chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic”, a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Potrivit sursei citate, înainte de cumpărare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanșeitate) și încadrarea produselor în data durabilității minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător, iar etichetele trebuie să conțină informații despre denumirea produsului, numele și adresa producătorului sau ale ambalatorului sau distribuitorului.