Donald Trump, mesaj pentru protestatarii din Statele Unite5Foto© observatornews.ro

Donald Trump, mesaj pentru protestatarii din Statele Unite

, 10 știri, 164 vizualizări

Washingtonul și New Yorkul se îndreaptă spre a șasea noapte consecutivă de violențe între protestatari și poliție. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat că au fost mobilizați 1.600 de militari pentru o posibilă intervenție în capitala SUA. Acum, militarii se află la baza Andrews, la periferia orașului.

Președintele Trump a declarat încă de pe 31 mai că va reacționa dur în fața violențelor. Atunci a anunțat că guvernul va cataloga organizația radicală de stânga Antifa drept organizație teroristă. ”Membrii Antifa sunt implicați în terorism și conspirații de mai mulți ani”, a spus Donald Trump.

Pe 2 iunie, Donald Trump a revenit și i-a avertizat pe guvernatori și primari că, în cazul în care nu vor lua deciziile necesare pentru protejarea locuitorilor și a bunurilor lor, nu va ezita să trimită armata împotriva protestatarilor. ”Dacă un oraș sau un stat refuză să ia măsurile necesare pentru protejarea rezidenților, voi desfășura armata americană pentru a regla imediat problema, la fața locului”, a amenințat Trump. El a denunțat a”actele teroriste interne” din SUA.