Dosarul protestelor violente de la 10 august a fost preluat de DIICOT7Foto© libertatea.ro

Dosarul protestelor violente de la 10 august a fost preluat de DIICOT

, 27 știri, 13 vizualizări

La aproape 11 luni de la violențele jandarmilor, Parchetul militar a declinat către DIICOT dosarul protestului din 10 august 2018. Surse judiciare din DIICOT și Parchetul General au precizat pentru g4media că a fost luată această decizie deoarece cazul conține fapte de țin de securitatea națională.

Declinarea de compentență s-ar fi făcut pe 28 iunie, cu toate că DIICOT a cerut dosarul numai pentru studiu. „Și-au dat seama după 11 luni că nu sunt competenți și au declinat la noi”, au declarat surse din DIICOT, conform g4media. „Nu există cerere de studiu, dosarele se predau prin declinare”, au precizat surse din cadrul Parchetului General.

Săptămâna trecută, DIICOT a cerut Parchetului Militar dosarul protestelor violente din 10 august. „Are legătură cu dosarul nostru. Există elemente de conexitate între actele și faptele ce formează obiectul urmăririi penale în dosarul lor (al Secției Parchetelor Militare – n.r.) și dosarul nostru care este deschis pe articolul 397 Cod penal (acțiuni contra ordinii constituționale).