Eduard Hellvig și SRI se delimitează de crimele fostei Securități, la comemorarea morții disidentului Gheorghe Ursu3Foto© agerpres.ro

Eduard Hellvig și SRI se delimitează de crimele fostei Securități, la comemorarea morții disidentului Gheorghe Ursu

, 5 știri, 45 vizualizări

Gheorghe Ursu a decedat la 17 noiembrie 1985 în urma torturilor suferite în timpul anchetării sale de către organele de Securitate.

La comemorarea morții lui Gheorghe Ursu, Eduard Hellvig declară că “este un moment potrivit pentru a rememora și aprecia la justă valoare curajul și altruismul tuturor acelor opozanți ai regimului comunist, cunoscuți sau anonimi, care s-au ridicat împotriva unui sistem opresiv și criminal și și-au adus contribuția la transformarea României într-o țară în care libertățile individuale și valorile democratice au devenit un dat”.

În mesajul publicat în pe site-ul SRI, Eduard Hellvig afirmă: “Circumstanțele morții sale fac astăzi obiectul unui proces în instanță. Serviciul Român de Informații își exprimă speranța și încrederea că Justiția va stabili adevărul. Reafirm fără echivoc că Serviciul Român de Informații nu numai că se delimitează ferm de crimele și abuzurile Securității, ci le condamnă explicit.