Elena Udrea și Ioana Băsescu nu scapă de dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Dosarul se întoarce în instanță2Foto© libertatea.ro

Elena Udrea și Ioana Băsescu nu scapă de dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Dosarul se întoarce în instanță

, 9 știri, 44 vizualizări

"În temeiul art. 440 alin. (4) Cod procedură penală, admite, în principiu, cererea de recurs în casație formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție împotriva deciziei nr.232/A din data de 11 iulie 2023 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, în dosarul nr. 5230/2/2017.

Trimite cauza în vederea judecării recursului în casație la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în ședință publică, la data de 22 noiembrie 2023. Se vor cita părțile și se vor încunoștința apărătorii aleși. Definitivă", se arată în decizia instanței.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în 11 iulie încetarea procesului penal față de Elena Udrea, fost ministru al Turismului, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită și cinci infracțiuni de spălare a banilor, și față de Ioana Băsescu, pentru instigare la delapidare și două infracțiuni de spălare a banilor, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Decizia instanței a venit ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale, hotărârea fiind definitivă.