Jurnalista Emilia Șercan a spus că instanța a obligat Parchetul General să redeschidă ancheta în dosarul său de kompromat5Foto© hotnews.ro

Jurnalista Emilia Șercan a spus că instanța a obligat Parchetul General să redeschidă ancheta în dosarul său de kompromat

, 7 știri, 17 vizualizări

Jurnalista Emilia Șercan a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care l-a acuzat pe fostul ministru de Interne Lucian Bode de favorizarea infractorului, abuz în serviciu și omisiunea sesizării în dosarul de kompromat.

"Admite plângerea formulată de petenta Șercan Emilia împotriva ordonanței de clasare nr. 2822/P/2022 din data de 01.02.2023, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmărire penală și criminalistică, menținută prin ordonanța nr. 106/II/2/2023 din data de 26.04.2023 a procurorului-șef al aceleiași secții din cadrul parchetului și desființează în parte ordonanța atacată, respectiv numai în ceea ce privește soluția de clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 Cod penal.

În temeiul art. 341 alin. 6 lit. b din Cpp, trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului. Definitivă", se arată în decizia Instanței supreme.