Există suspiciuni că retrocedarea unei părți din Parcul IOR s-a făcut prin documente false, spune prefectul Bucureștiului2Foto© libertatea.ro

Există suspiciuni că retrocedarea unei părți din Parcul IOR s-a făcut prin documente false, spune prefectul Bucureștiului

, 6 știri, 13 vizualizări

„În urma activităților desfășurate, am constatat că există suspiciuni că retrocedarea unei părți din Parcul IOR a fost realizată prin utilizarea unor documente false. După depunerea acțiunii în instanță de către mine, în octombrie 2023, pentru anularea dispozițiilor de retrocedare a Parcului IOR, am solicitat Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților să desfășoare un control de fond pe toate documentele ce au stat la baza celor două dispoziții pentru retrocedarea unei părți din Parcul IOR”, a declarat Rareș Hopincă, într-o conferință de presă, potrivit news.ro.

El a adăugat că a primit raportul ANRP, instituție care în ultimele patru luni a verificat documente de la mai multe instituții ale statului și de la persoane fizice.

„Constatările din raport sunt extrem de grave, dar din rațiuni ce țin de strategia în cadrul procesului, pentru a maximiza șansele de a anula cele două dispoziții, nu-l voi face public, ci voi cita anumite aspecte. Retrocedarea Parcului IOR s-a făcut într-o manieră abuzivă, fiind constatat un lung șir de posibile infracțiuni și încălcări ale procedurilor stabilite de lege. Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grave infracțiuni săvârșite în această procedură este constatarea unor semnături ce par a fi false”, a mai spus Hopincă.