Firmele au început să le ceară angajaților să ia patru săptămâni de vacanță, ca să rămână productivi3Foto© businessmagazin.ro

Firmele au început să le ceară angajaților să ia patru săptămâni de vacanță, ca să rămână productivi

, 5 știri, 32 vizualizări

În Scandinavia, unde oamenii se bucură de până la patru săptămâni de vacanță de vară neîntreruptă, plătită și protejată legal, multe dintre cele mai mari companii ale regiunii spun că țin să se asigure că angajații nu muncesc excesiv. Firme contactate de Bloomberg avertizează că productivitatea este amenințată dacă angajaților nu li se permite să se odihnească și subliniază că este important ca echipele de management să dea exemplu luându-și un concediu mai lung.

Skanska, una dintre cele mai mari firme de construcții din Suedia, le spune angajaților să se „deconecteze“ de la job în timpul vacanței de vară. Există o „legătură puternică“ între starea de bine și performanță, arată Jacob Brikeland, pur­tător de cuvânt al companiei. Iar aceasta are în mare măsură legatură cu „capacitatea de a te relaxa când nu esti la muncă“.

Suedia, cea mai mare economie scandinavă, cere companiilor să le permită angajaților să-și ia cel puțin cinci săptămâni de concediu pe an, deși multe industrii sunt reglementate de acorduri colective ce conferă adesea mai multe zile libere.