Opinie Cristian Popa, BNR: 17 aprilie 1880 - Salt spre modernitate2Foto© economie.hotnews.ro

Opinie Cristian Popa, BNR: 17 aprilie 1880 - Salt spre modernitate

, 5 știri, 15 vizualizări

BNR ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a decide prima reducere a costului creditului din ultimii trei ani, deoarece inflația nu încetinește atât de rapid pe cât se prognoza iar riscurile rămân ridicate, a declarat Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Centrale pentru Bloomberg.

În luna februarie, oficialii BNR au semnalat că ar putea să se alăture altor bănci centrale din regiune în procesul de relaxare a politicii monetare, începând chiar din luna mai. Cu toate acestea, ultimul comunicat de la BNR subliniază că, cel mai probabil, ritmul de creștere a prețurilor va încetini în acest an mai lent decât se preconiza anterior.

„Trebuie să vedem cel puțin două luni consecutive de progrese substanțiale în ceea ce privește dezinflația, înainte de a putea să începem relaxarea. În martie au fost înregistrate progrese bune, însă în februarie nu. La acest moment, nu este deloc clar dacă condițiile vor permite începutul procesului de normalizare în luna mai„, a spus Cristian Popa.