Franța învinge Noua Zeelandă în meciul inaugural la Cupa Mondială8Foto3Video© stirileprotv.ro

Franța învinge Noua Zeelandă în meciul inaugural la Cupa Mondială

, 10 știri, 19 vizualizări

Partida inaugurală a RWC 2023 nu a impresionat prin spectaculozitate, fiind presărată cu greșeli de o parte și de alta, dar Franța a dominat jocul pe înaintare, mai ales după pauză, s-a apărat cu exactitate și a strălucit prin disciplină, fiind penalizată de numai patru ori, față de 12 penalități dictate împotriva All Blacks.

Neo-zeelandezii au început mai bine și au deschis scorul chiar în minutul 2 prin aripa Mark Telea, după o pătrundere a centrului Rieko Ioane. Francezii au răspuns prin trei penalități ale fundașului Thomas Ramos, iar mijlocașul la deschidere Richie Mounga a transformat o lovitură de pedeapsă, aducând scorul la pauză la 9 – 8 în favoarea gazdelor.

În partea a doua a meciului francezii au dominat pe alocuri categoric și după ce Telea a marcat al doilea eseu aducându-i pe All Blacks în avantaj cu 13 – 9, francezii au marcat 18 puncte fără replică, două eseuri prin aripa Damien Penaud și fundașul Melvyn Jaminet, care l-a înlocuit pe Ramos, după ce acesta a mai transformat eseul lui Penaud și încă două penalități.