George Soros cere îndepărtarea lui Mark Zuckerberg de la conducerea Facebook3Foto© hotnews.ro

George Soros cere îndepărtarea lui Mark Zuckerberg de la conducerea Facebook

, 9 știri, 13 vizualizări

Miliardarul George Soros i-a cerut șefului Facebook Mark Zuckerberg să se retragă de la conducerea companiei. Soros avertizează că deciziile șefului rețelei de socializare îl va ajuta pe Donald Trump să fie reales, scrie BBC, potrivit Mediafax.

Soros argumentează, într-o scrisoare publicată în Financial Times, că refuzul lui Zuckerberg de a elimina publicitatea electorală de pe Facebook îl ajută pe Donald Trump să fie reconfirmat ca președinte al Statelor Unite. Filantropul miliardar îl mai acuză pe patronul Facebook că este implicat într-un aranjament de susținere reciprocă cu Donald Trump.

Acuzațiile lui Soros vin într-un moment în care Mark Zuckerberg cere UE reglementări mai puțin restrictive. Șeful Facebook vrea ca conținutul dăunător de pe platformele sociale să fie reglementat de alte reguli decât cele ce privesc companiile media și de telecomunicații. În răspuns, comisarul european pentru industrie Thierry Breton a spus că Facebook trebuie să se adapteze cerințelor Europei, nu invers.