Guvernul României a adoptat noul Cod Silvic4Foto© adevarul.ro

Guvernul României a adoptat noul Cod Silvic

, 13 știri, 160 vizualizări

Guvernul a aprobat astăzi, în ședință de Guvern, proiectul de lege privind Codul Silvic, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Este primul Cod Silvic din 2008 până astăzi și este scris de la zero. Codul Silvic va permite statului român să intervină și să împădurească acolo unde terenurile au fost despădurile și abandonate de către proprietari.

În Codul silvic apare Consiliul Național al Silviculturii, o organizație profesională care reunește toate organzațiile de profil iar toți proprietarii de pădure vor fi incluși într-un registru forestier național. În plus, toți românii se vor putea bucura în continuare de păduri, având dreptul să se plimbe în orice pădure doresc, după cum spune ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Documentul a fost elaborat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C2  – Păduri și protecția biodiversității – ”Reforma sistemului de management și a celui privind guvernanța în domeniul forestier prin elaborarea unei noi Strategii forestiere naționale și a legislației subsecvente”.