Hunedoara: Sindicatul Solidaritatea solicită sprijinul Președinției, Guvernului și SRI2Foto© agerpres.ro

Hunedoara: Sindicatul Solidaritatea solicită sprijinul Președinției, Guvernului și SRI

, 5 știri, 12 vizualizări

Sindicatul "Solidaritatea Hunedoara" a cerut sprijinul mai multor instituții ale statului, printre care Președinția, Guvernul, Parlamentul și SRI, pentru continuarea activității Termocentralei Mintia, apreciind, într-o scrisoare deschisă, că, prin acțiunile sale, Ministerul Energiei ar încerca oprirea producătorului de energie electrică.

"Apreciem că există interese pentru oprirea și desființarea termocentralei Mintia, în ciuda faptului că am găsit soluții pentru a ne conforma la normele de mediu. De asemenea, în depozitele termocentralei există echipamentele necesare pentru montarea unui grup energetic nou. Sunt echipamente venite la Mintia din anul 2003 și care stau nefolosite", a declarat, luni, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", Cristian Iștoc.

Liderul sindical a explicat că Termocentrala Mintia s-ar putea încadra în normele de mediu dacă ar primi avizul din partea Ministerului Energiei pentru a putea funcționa cărbune importat din Indonezia, a cărui emisie de sulf este sub normele legale actuale. Potrivit acestuia, cărbunele a fost testat la un institut din București, iar rezultatele sunt pozitive.