In memoriam Florentina Satmari8Foto© stirileprotv.ro

In memoriam Florentina Satmari

, 12 știri, 66 vizualizări

Absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” - secția canto clasic, Florentina Satmari și-a început drumul în lumea Televiziunii Române în anul 1972, la Redacția Formații Muzicale, în calitate de corist. Pe parcursul carierei sale, Florentina Satmari a fost asistent artistic și redactor în Televiziunea Română. În timp, la sugestia și sub îndrumarea lui Tudor Vornicu, a ajuns să producă cele mai îndrăgite programe de muzică populară românească.

Televiziunii Române i-a dedicat mai bine de trei decenii adăugând prin programele realizate încă o pagină valoroasă în Arhiva de Aur a TVR, prin profesionalism și autenticitatea emisiunilor de folclor dar și a numeroaselor tinere talente descoperite.

Florentina Satmari a realizat împreună cu Paul Urmuzescu producții precum „De la Allhambra la Tănase”, emisiuni despre creațiile marilor compozitori, s-a implicat în organizarea Festivalurilor „Crizantema de Aur” de la Târgoviște și „Maria Tănase” de la Craiova, precum și filme cu mari interpreți de muzică populară: „Roata vieții” cu Maria Dragomiroiu, „Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, „Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu.