Înscrierile în . Autoritățile suspectează ilegaliți la înscriere3Foto© wall-street.ro

Înscrierile în . Autoritățile suspectează ilegaliți la înscriere

, 9 știri, 32 vizualizări

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat, în 10 septembrie, înscrierile persoanelor fizice în programul "Casa Verde Fotovoltaice", în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces.

"În urma acestor verificări, în data de 16 septembrie 2019, au fost sesizate organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică. Dată fiind importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului și interesul major manifestat de cetățeni, Administrația Fondului pentru Mediu depune toate eforturile pentru redeschiderea și continuarea programului de finanțare în cel mai scurt timp", se arată într-un comunicat al instituției.

Programul Național "Casa Verde Fotovoltaice" prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Bugetul alocat este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional (POR) și 120 de milioane de lei, de la AFM.