Iohannis: Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanțelor publice© euractiv.ro

Iohannis: Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanțelor publice

, 6 știri, 16 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanțelor publice și a colectării veniturilor bugetare, afimând că a fost modificat Codul fiscal "de mai multe ori decât zile ale anului trecut".

"Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanțelor publice și a colectării veniturilor bugetare. (...) În afaceri, ca și în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut cu toții deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții în școli, investiții în spitale, dar, în fapt, au rămas doar promisiuni.

În schimb, nu există în acest program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislația fiscală care, putem să spunem elegant, au afectat economia, sau, putem chiar să spunem, care v-au dat peste cap planurile de afaceri. Și dacă vorbesc de sutele de modificări, nu este o chestiune așa simbolică. Codul fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut.