Iulian Dumitrescu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Județean2Foto© hotnews.ro

Iulian Dumitrescu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Județean

, 8 știri, 49 vizualizări

Potrivit sursei menționate, primarii liberali din județul Prahova au emis o scrisoare deschisă către conducerea Partidului Național Liberal, exprimându-și susținerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de președinte al CJ. Decizia a fost confirmată în cadrul Colegiului Director Județean al PNL Prahova, care a avut loc pe 20 martie 2024, cu votul unanim al membrilor.

Deși este cercetat de DNA și se află sub control judiciar pentru acuzații de luare de mită și fals în declarații, Iulian Dumitrescu își continuă planurile politice și aspiră la un nou mandat. El a anunțat anterior că demisionează din toate funcțiile deținute în PNL, inclusiv din postura de prim-vicepreședinte al partidului și de președinte al PNL Prahova, în urma expunerii publice a acuzațiilor formulate împotriva sa.

Dosarul în care este implicat Dumitrescu a fost inițiat în octombrie 2023, după ce Ionel Pirpiliu, proprietarul companiei de construcții Delta ACM și Bertoni SRL, a depus un denunț. Conform acestuia, Dumitrescu ar fi implicat într-un caz de corupție legat de obținerea unor contracte publice favorabile unor companii, iar banii obținuți ar fi fost folosiți pentru achiziții de lux, precum călătorii în destinații exotice și achiziționarea de bunuri de lux.