Judecătoare de la Curtea de Apel București, exclusă a cincea oară© adevarul.ro

Judecătoare de la Curtea de Apel București, exclusă a cincea oară

, 4 știri, 13 vizualizări

Secția disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură, pentru a cincea oară, a Danielei Panioglu, judecător la Curtea de Apel București. Articolele invocate se referă la „atitudinile nedemne în timpul serviciului față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții”, respectiv „exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență”.

Cazul se referă la comportamentul lui Panioglu într-o ședință de judecată din 24 martie 2022, în legătură cu interacțiunea sa cu procuroarea de ședință a DIICOT, Florentina Lupu. Mai exact, Panioglu este acuzată că, prin tonul său imperativ și prin corectarea și întreruperea repetată a procuroarei, a creat un sentiment de inferioritate în rândul acesteia.

Nu este prima dată când CSM ia o astfel de decizie în cazul magistratului. Secția a hotărât la 15 martie 2023, excluderea din magistratură a judecătoarelor Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu, de la Curtea de Apel București, pentru exercitarea funcției cu rea-credință.