Klaus Iohannis spune că eliminarea pensiilor speciale trebuie rezolvată pe cale parlamentară© libertatea.ro

Klaus Iohannis spune că eliminarea pensiilor speciale trebuie rezolvată pe cale parlamentară

, 5 știri, 15 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că eliminarea pensiilor speciale trebuie rezolvată pe cale parlamentară, arătând că, dacă există dorința liberalilor de a accelera demersurile în acest sens, îi va sprijini. "Această chestiune trebuie rezolvată pe cale parlamentară, dar pot să vă spun că mi se pare cam lungă vacanța parlamentară.

Dacă există în PNL dorința de a accelera demersurile parlamentare îi voi sprijini", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni. El a arătat că există două variante - angajarea răspunderii Guvernului pe acest proiect și discutarea în Parlament. "A apărut la unii că angajarea răspunderii este o cale neparlamentară de legiferare, este o cale parlamentară de legiferare.

Nu este o legiferare delegată", a precizat Iohannis.

AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivașcu)   Citiți și:   Iohannis: La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea legii privind dublarea alocațiilor copiilor   Iohannis: În ultimele zile am asistat la agravarea situației de securitate în Orientul Mijlociu; interesele României nu au fost afectate