Kuleba: Apărarea aeriană ucraineană apără și vecinii din România, Moldova și Polonia de amenințarea rachetelor rusești© observatornews.ro

Kuleba: Apărarea aeriană ucraineană apără și vecinii din România, Moldova și Polonia de amenințarea rachetelor rusești

, 4 știri, 53 vizualizări

"Avem nevoie urgentă de sisteme suplimentare Patriot și de alte sisteme moderne de apărare aeriană, de arme și muniții", a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba la o conferință de securitate la Marea Neagră unde s-a exprimat prin legătură video. "Profit de această ocazie pentru a îndemna încă o dată toți partenerii noștri să ia măsuri extraordinare și îndrăznețe", a continuat el.

"Apărarea aeriană ucraineană protejează acum nu numai cerul ucrainean de teroarea aeriană rusă, ci și pe vecinii din Moldova, România și Polonia de amenințarea imediată ca rachetele și dronele să intre în spațiul lor aerian", a argumentat ministrul ucrainean.

Ministrul ucrainean a salutat eficiența sprijinului aliat acordat Israelului în respingerea atacului aerian al Iranului din weekend și a îndemnat țările să urmeze acest exemplu și atunci când este vorba despre Ucraina. "Tot ceea ce ce cerem de la parteneri, chiar dacă nu puteți acționa așa cum acționați în Israel: dați-ne ceea ce avem nevoie, iar noi vom face restul lucrurilor", a spus Kuleba.