La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se reiau internările3Foto© a1.ro

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se reiau internările

, 4 știri, 78 vizualizări

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași redeschide circuitele pentru pacienții non-covid. Numărul scăzut de pacienți cu COVID-19 internați la unitatea medicală a determinat conducerea spitalului să reia internările non-covid. În prezent, în unitatea medicală sunt internați 3 pacienți cu meningită și 100 diagnosticați cu COVID-19

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a scăzut drastic numărul de pacienți internați cu COVID-19. Dacă în urmă cu câtevă săptămâni managerul unității medicale, prof. dr. Carmen Dorobăț, anunța că toate paturile sunt ocupate, acum se lucrează la doar 50 la sută din capacitatea maximă a spitalului. De-a lungul pandemiei de coronavirus, din cauza numărului mare de pacienți, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași transfera bolnavii la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Ieri, prof. dr. Carmen Dorobăț a anunțat că redeschide circuitele pentru pacienți cu alte afecțiuni din gama bolilor infecțioase.

Spitalul de Boli Infecțioase rămâne în linia întâi în lupta cu COVID-19. Cu toate aceastea, datorită scăderii drastice a numărului de pacienți cu COVID-19 care necesită internare, s-a hotărât redeschiderea circuitelor pentru pacienții cu alte afecțiuni. În plină pandemie de coronavirus, acești pacienți erau transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași din cauza locurilor limitate.