Licitațiile pentru tehnologia 5G se amână5Foto© antena3.ro

Licitațiile pentru tehnologia 5G se amână

, 15 știri, 11 vizualizări

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu a anunțat că licitațiile pentru tehnologia 5G vor fi lansate în 2020, după ce memorandumul „strict secret”, asumat de Președintele României la ultima vizită în SUA, va fi transpus în legislație. De asemenea, ANCOM mai așteaptă și cerințele Comisiei Europene.

Guvernul României, Guvernul Statelor Unite ale Americii au semnat un memorandum pe 5G, extrem de important, pe care noi îl considerăm benefic. Aici nu sunt lucruri care țin doar de comunicații, ci și de partea de securitate, de parteneriate strategice și lucruri care depășesc atribuțiunile ANCOM. În schimb, acel memorandum nu ține loc de lege.

Pentru a putea fi aplicat acel memorandum, trebuiau pași care să urmeze de schimbare în legislația primară din România. Legat de transparență (…), noi suntem obligați să oferim operatorilor toate datele și condițiile astfel încât să poată să vină cu oferte care să le stea și lor din punct de vedere economic în picioare”, a spus Grindeanu într-o conferință de presă.