Ministerul Energiei a lansat o hartă informativă cu punctele de încărcare a mașinilor electrice8Foto© romanialibera.ro

Ministerul Energiei a lansat o hartă informativă cu punctele de încărcare a mașinilor electrice

, 9 știri, 14 vizualizări

Ministerul Energiei a lansat o hartă informativă cu punctele de încărcare a mașinilor electrice, iar operatorii sunt invitați să se înscrie într-o aplicație, anunță ministrul Energiei, Sebastian Burduja. În România, 42.000 de mașini electrice se aflau în circulație și doar anul trecut au fost înmatriculate 16.800, în creștere de 35% față de anul 2022.

„Pe harta actuală, Ministerul Energiei s-a adresat operatorilor privațil, în parteneriat cu Asociația Națională de Mobilitate Electrică, s-a adresat Asociației Municipiilor din România, s-a adresat Uniunii Consiliilor Județene din România și Asociației Comunelor din România tocmai în încercarea de a coagula toată această informație și de a o prezenta într-un format accesibil pentru România.

În acest moment, discutăm de o hartă informativă disponibilă și pe site-ul Ministerului Energiei, dar viziunea este mai ambițioasă de atât și ne-am pus în pielea utilizatorului român, cel care conduce o mașină electrică și vrea să ajungă din punctul A în punctul B.