Ministrul Muncii intervine în cazul bătrânei care trăiește cu o pensie de 15 lei: Îmi cer scuze, doamnă3Foto© antena3.ro

Ministrul Muncii intervine în cazul bătrânei care trăiește cu o pensie de 15 lei: Îmi cer scuze, doamnă

, 6 știri, 81 vizualizări

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a aflat din presă de cazul pensionarei din Apuseni, care trăiește cu 15 lei pe lună. „Trăiește” este, evident, o figură de stil, atât pentru că suma este derizorie și nu acoperă nici cele mai elementare nevoi, ci și pentru că se întâmplă ca tanti Fica să nu vadă nici măcar acești bani, întrucât accesul la locuința sa este dificil iar poștașul nu ajunge de fiecare dată.

Ministrul precizează, într-o postare pe Facebook, că a făcut demersurile necesare pentru corectarea situației în care se află văduva Fica Jurj (foto, stânga), din cătunul Fântânele, județul Alba.

„Informația apărută în presă cu privire la doamna F.J. din județul Alba care încasa doar 15 lei ca indemnizație de urmaș (sumă neactualizată), este corectă. Mă întreb de ce doar eu citesc aceste informații și refuz să le ignor? Pentru mine nu contează dacă insistă presa sau nu pe o temă, orice informație trebuie verificată.