Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre închiderea școlilor în București44Foto2Video© antena3.ro

Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre închiderea școlilor în București

, 102 știri, 702 vizualizări

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior.

Există o anumită neliniște în rândul părinților legată de începerea activității școlare online. Avem o ordonanță de urgență în curs de adoptare pe care ma dezbătut-o în primă lectură și pe care o vom adopta marți sau miercuri care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online”, a declarat Ludovic Orban.

Capitala are, duminică, cea mai mare incidență cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, respectiv de 3,02, potrivit raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.