Nadal suflă în ceafa lui Novak Djokovic în clasamentul ATP4Foto© libertatea.ro

Nadal suflă în ceafa lui Novak Djokovic în clasamentul ATP

, 4 știri, 18 vizualizări

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, proaspăt campion la US Open, se menține pe locul al doilea în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști (ATP), dat publicității luni, dar s-a apropiat la 640 de puncte de liderul sârb Novak Djokovic, potrivit AFP.

Rusul Daniil Medvedev, finalist la Flushing Meadow, a urcat un loc și se află pe poziția a patra, în urma celebrei triplete compuse din Djokovic, Nadal și elvețianul Roger Federer. Cel mai frumos salt (12 locuri) l-a înregistrat italianul Matteo Berretini, semifinalist la US Open, care a urcat pe 13, în urma francezului Gael Monfils, oprit în sferturi, dar care a urcat o treaptă.

Românul Marius Copil se menține pe locul 93 în clasamentul mondial. La dublu, Horia Tecău a coborât un loc și se află pe 21 după ce a pierdut în primul tur la US Open. Florin Mergea, la al treilea titlu consecutiv în luna august, a urcat pe 162. În ierarhia ATP Race la dublu, pentru Turneul Campionilor, Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer au coborât un loc și se află pe 6.