NATO va doborî orice rachetă care zboară spre România sau Polonia2Foto© libertatea.ro

NATO va doborî orice rachetă care zboară spre România sau Polonia

, 6 știri, 66 vizualizări

NATO va doborî orice rachetă care zboară spre România sau Polonia

Avertismentul unui general NATO: Sistemele militare ale Alianței Nord Atlantice vor doborî orice rachetă care pleacă din Rusia spre țările NATO. Conform unor informații ale polonezilor, Rusia ar putea lansa atacuri către Polonia sau România. Sistemele de apărare ale NATO sunt pregătite să intercepteze rachetele rusești.

Această temă a fost pusă în discuție de un oficial polonez din cadrul Ministerului Apărării.

„NATO ar trebui să spună astfel: îl avertizăm pe Putin că orice rachetă care zboară în direcția noastră va fi doborâtă. Spunem că ne apărăm și, ca parte a acestei apărări, doborâm rachetele care zboară în direcția, de exemplu, a Poloniei sau a României”, a declarat pentru Ukinform Skrzypczak, expert polonez, fost comandant al Forțelor Terestre și fost ministru adjunct al Apărării Naționale al Poloniei.

El a explicat că NATO nu ar trebui să spună că ajută Ucraina să doboare rachete pentru a evita să se angajeze într-o discuție cu Rusia despre presupusa implicare a Occidentului „în cel de-al treilea război mondial, ci mai degrabă să sublinieze apărarea teritoriului Alianței”.