O femeie din Ploiești, care a suferit un AVC, a fost plimbată 35 de ore între spitale© observatornews.ro

O femeie din Ploiești, care a suferit un AVC, a fost plimbată 35 de ore între spitale

, 8 știri, 13 vizualizări

Femeia de 74 de ani a fost găsită inconștientă în dimineața zilei de 1 decembrie. Pentru că exista suspiciunea de AVC, ambulanța a dus-o de urgență la spitalul din Ploiești. Până aici totul a mers bine, după însă....

Mircea Eremie, soțul femeii: I-a făcut acolo o tomografie și zice: n-avem doctor neurolog, n-avem ce face cu dânsa, hai s-o ducem la Târgoviște. A scris o schemă de tratament și ne-a trimis înapoi. A doua zi dimineață m-am dus, n-avem neurolog 2-3 zile.

Pentru că nu a reușit să găsească un medic în zonă, soțul femeii a dus-o, cu o ambulanță privată, la Institutul Național de Neurologie din Capitală. După 35 de ore. Deși a supraviețuit accidentului vascular cerebral, femeia a rămas cu sechele grave. Are partea dreaptă a corpului paralizată și probleme de vorbire. Deși spitalul din Ploiești are toată aparatura necesară pentru a trata pacienții cu atac cerebral, lipsa specialiștilor face, de multe ori, acest lucru imposibil. Unitatea ar avea nevoie de 8 neurologi, însă în acest moment sunt doar 3.