Oasele considerate ca fiind ale celui de-al 150-lea militar român înmormântat în Valea Uzului sunt de origine animală2Foto© adevarul.ro

Oasele considerate ca fiind ale celui de-al 150-lea militar român înmormântat în Valea Uzului sunt de origine animală

, 5 știri, 31 vizualizări

Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, despre care MTI afirmă că "a organizat mai multe evenimente naționaliste românești în cimitirul militar din Valea Uzului”, a anunțat anul trecut, în data de 23 septembrie, că Vasile Boboc, un vânător de comori cu detector de metale, a găsit, în imediata apropiere a cimitirului militar, oasele și armamentul unui soldat român care a murit în Primul Război Mondial. Acestea au fost considerate ca fiind rămășițele celui de al 150-lea militar român îngropat în Valea Uzului.

Zsolt Árus a declarat pentru agenția ungară de presă MTI că a solicitat informații de interes public de la o serie de instituții ale statului român.

Oficialii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au confirmat imediat că a fost ridicată muniția de la fața locului. Rezultatul oficial privind originea animală a oaselor a sosit luni. În ceea ce privește anunțul că s-au găsit rămășițele unui soldat român, Árus consideră că prin acest anunț s-a făcut voit inducerea în eroare a opiniei publice, și se ridica problema depunerii sau nu a unei plângeri.