Ordinea mondială construită după 1945 este ”în pragul distrugerii”, consideră Amnesty International3Foto© observatornews.ro

Ordinea mondială construită după 1945 este ”în pragul distrugerii”, consideră Amnesty International

, 6 știri, 60 vizualizări

Ordinea mondială construită după 1945 este ”în pragul distrugerii”, a avertizat secretara generală a Amnesty International, Agnes Callamard, cu prilejul publicării raportului anual al organizației privind situația drepturilor omului în lume, transmite France Presse. Raportul critică în special Israelul, SUA, Rusia și China.

Din Orientul Mijlociu până în Ucraina, din Myanmar în Sudan și Etiopia, unde se desfășoară conflicte însoțite de încălcări masive ale drepturilor omului, ”toate lucrurile la care am asistat în ultimele 12 luni arată că sistemul internațional este în pragul distrugerii”, consideră secretara generală a organizației.

Aceasta lansează un apel la ”revitalizarea instituțiilor internaționale”, mai ales printr-o reformă ”foarte urgentă a Consiliului de Securitate al ONU și a dreptului său de veto, pentru ca acesta să nu poată fi folosit în situații de încălcare masivă a drepturilor omului”.